Nepovratna sredstva za MSP za olajšan dostop do pravic intelektualne lastnine

Program „Ideas Powered for Business SME Fund“ je shema nepovratnih sredstev v skupni vrednosti 20 milijonov EUR, s katero želijo evropskim malim in srednjim podjetjem (MSP) olajšati dostop do pravic intelektualne lastnine.

datum: 07.01.2021

kategorija: novice

SMEFund_v2_en

Podpirata ga Evropska komisija in urad EUIPO, sredstva pa so namenjena podjetjem, ki želijo razviti svoje strategije na področju pravic intelektualne lastnine in te pravice zaščititi na nacionalni, regionalni ali evropski ravni.

Z delnim kritjem stroškov storitve predhodnega pregleda intelektualne lastnine (IP Scan) in/ali pristojbin za prijavo blagovnih znamk in modelov daje zagon vašemu poslovanju.

Do povračila stroškov v višini do 1.500 EUR so upravičena vsa mala in srednja podjetja, ki ustrezajo uradni opredelitvi malih in srednjih podjetij.

Vloge za povračilo stroškov se bodo začele zbirati 11. 01. 2021 v okviru prvega od petih časovnih okvirov za oddajo vlog, ki bodo na voljo v letu 2021.

Pogoji za oddajo vlog in druge pomembne informacije o skladu za pomoč MSP so objavljeni na spletni strani sklada za pomoč MSP.