Spletni seminar o cepivu proti novemu koronavirusu

Evropski parlament Slovenija organizira spletno razpravo o razvoju cepiva in zdravila proti covidu-19, dne 19. 06. 2020, ob 11:00.

datum: 16.06.2020

kategorija: novice

©-iStock-MarianVejcik-1068x601

Število novih okužb se v Evropi zmanjšuje, meje se odpirajo, toda življenje z virusom še naprej terja previdnost. Tako bomo živeli, vse dokler ne bo cepiva oziroma učinkovitega zdravila za novo bolezen, ki je v zadnjih mesecih povsem spremenila svet. 

Verjetno nikoli v zgodovini ni bilo tako veliko znanstvenih skupin po vsem svetu vpletenih v iskanje cepiva. V podporo znanstvenim ekipam je Evropska unija  mobilizirala milijardo evrov v sklopu programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020. Unija je 4. maja 2020 organizirala tudi spletno donatorsko prireditev za zbiranje sredstev za cepivo, v okviru katere je bilo do konca maja 2020 zbranih že 9,8 milijarde evrov (2,3 milijarde več od prvotnega cilja). 

O vlaganjih EU v znanost in raziskave ter najnovejših dognanjih o novem koronavirusu bodo v tokratni spletni razpravi, ki jo v petek, 19. junija, ob 11. uri organizira Evropski parlament Slovenija v sodelovanju z Vlado RS, razpravljali:

V razpravi bodo govorci spregovorili o tem, kdaj in kako bomo prišli do cepiva in zdravila za covid-19 ter se dotaknili naslednjih ključnih vprašanj:

Na razpravo se prijavite preko spletnega obrazca

Vljudno vabljeni!