Hekaton Greenvizija 2020; partnerja dogodka člana SIS EGIZ, BTC d.d. in ELES, d.o.o.

Greenvizija je projekt, katerega cilj je spodbuditi mlade k iskanju svežih, trajnostnih idej in rešitev, ki bodo podjetjem v pomoč do bolj trajnostnega delovanja in upoštevanja pogledov mladih generacij. Cilj je spodbuditi zelena delovna mesta in oblikovati skupnost, ki jo zanimajo zelene in pametne rešitve za bolj napredno Slovenijo.


datum: 10.06.2020

kategorija: novice

iStock-541975802-696x392

V projektu sodelujejo slovenska podjetja, ki se zavedajo sodobnih globalnih trajnostnih izzivov in priložnosti ter mladi, nadobudni vizionarji z zelenimi idejami. 

Partnerja dogodka sta tudi člana SIS EGIZ, BTC d.d. in ELES, d.o.o., sistemski operater prenosnega elektroenergetskega omrežja.

Zelene izzive podjetij si lahko ogledate na tej povezavi.

BTC d.d.:
Družba BTC načrtuje in uresničuje trajnostne projekte, pri katerih je poudarek na okoljski in družbeni odgovornosti z vključevanjem segmentov digitalizacije in inoviranja. V okviru poslovne enote za trajnostni razvoj, poimenovane Misija: Zeleno, sledimo naslednjim misijam, ki zadevajo različne trajnostne segmente: 1. Energetska učinkovitost, 2. Trajnostna mobilnost, 3. Ravnanje z odpadki, 4. Ravnanje z vodo, 5. Varnost, 6. Družbena odgovornost in 7. Inovativnost.

ELES, d.o.o.:
Zaveze Evrope in odločitve evropske komisije o razogljičenju družbe v kateri živimo do leta 2050, sprejete v t.i. zelenem dogovoru (EU Green Deal), so postale tudi zaveze Slovenije. Družba ELES postaja v zadnjih letih ambasador inovativnih rešitev za ogljično nevtralnost v energetiki in transportu pri nas, ki se udejanjajo preko različnih projektov doma in v Evropi (https://www.eles.si/mednarodni-projekti).