3. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva

8. april 2020, Brdo pri Kranju

datum: 05.03.2020

kategorija: novice

Slika_svet

Slovenija je na svetovnem zemljevidu 64. največje izvozno gospodarstvo in 12. najbolj kompleksno gospodarstvo po Indeksu kompleksnosti gospodarstva ECI. Čeprav izvoz presega povprečje EU, je njegova geografska razpršenost relativno nizka. Le 12 odstotkov slovenskih podjetij se uvršča med izvoznike. Prav zato mora država nameniti dodatna sredstva za izvozne aktivnosti in iskanje novih poslovnih priložnosti in oblik promocije.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Ministrstvo za zunanje zadeve RS vas vabi na 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva "Zeleno, ustvarjalno in pametno v izvoz", v sredo 8. aprila 2020, od 9.00 do 16.00 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Predstavili bodo nacionalne smernice in podporne oblike spodbujanja neposrednih investicij in internacionalizacije slovenskega gospodarstva, ki jih pripravlja MGRT, razmere na globalnih trgih, nišne izvozne priložnosti za Slovenijo, pa tudi prebojne rešitve, ki so jih že našla posamezna podjetja. Na okrogli mizi bodo razpravljali o tem, kako sooblikovati slovenske konkurenčne prednosti.

Popoldanski del bo namenjen izvoznim priložnostim, ki jih nudijo javni razpisi Združenih narodov in na katerih že uspešno kandidirajo slovenska podjetja. Dodatno bodo v organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve mogoči individualni razgovori z ekonomskimi svetovalci z naših veleposlaništev po svetu. 

Jezik: Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku, simultano prevajanje bo zagotovljeno.

Kotizacija: Udeležba je brezplačna.

Udeležba: Obvezna je elektronska prijava do vključno 30. marca 2020.

Odjava: Pisne odjave upoštevajo do 3. aprila 2020, po tem datumu zaračunajo stroške neudeležbe.

Program in podrobnejše informacije