Sejmi v Brnu v letih 2020/2021 – Poslovne priložnosti za slovenska podjetja

27. marec 2020, GZS

datum: 05.03.2020

kategorija: novice

Slika_češka

Vas zanima poslovanje s Češko republiko in širšo regijo? Iščete priložnosti za navezavo poslovnih stikov ali pa bi se želeli predstaviti na specializiranem sejmu? Spoznajte priložnosti, ki vam jih ponuja sejmišče v Brnu na Češkem!

Veleposlaništvo Češke republike in Gospodarska zbornica Slovenije vas vabita, da se udeležite predstavitveno promocijskega poslovnega dogodka Sejmi v Brnu v letih 2020/2021 - Poslovne priložnosti za slovenska podjetja, ki bo potekal v petek, 27. 3. 2020, ob 10. uri na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva ulica 13, Ljubljana, Poslovna oaza (7. nadstropje).

Dogodek se bo odvijal med 10.00 in 12.00 v angleškem jeziku. Po slavnostnih nagovorih in predstavitvi češko - slovenskih poslovnih odnosov sledi glavna predstavitev družbe Veletrhy Brno. Skupno druženje bo zaključeno z mreženjem in drobno pogostitvijo.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar zaradi omejenega števila mest sporočite svojo udeležbo najkasneje do 24. 3. 2020 na commerce_ljubljana@mzv.cz ali 01 420 24 59. 

Poseben poudarek na predstavitvi bo namenjen 62. industrijskemu sejmu MSV, ki bo potekal v Brnu med 5. in 9. oktobrom letos in v okviru katerega načrtujejo obisk vladno gospodarske delegacije. Glavna področja, ki jih pokriva omenjena sejemska prireditev so strojništvo, strojna orodja in oprema, tehnološka področja: livarstvo, varjenje, površinska obdelava, materiali - plastika, guma, kompoziti, industrija 4.0 in pametne tovarne, avtomatika, hidravlika, krožno gospodarstvo, investicije in skupno sodelovanje. V okviru prireditve vsako leto potekajo tudi poslovna B2B srečanja med obiskovalci in razstavljavci.

Razstavišče v Brnu s poslovno tradicijo od leta 1928 in z več kot 130.000 m2 razstavnih površin spada med največja svetovna razstavišča (23. mesto) in se tradicionalno uvršča med najpomembnejša v srednji Evropi. Na njem se vsako leto odvija okrog 50 različnih sejmov, ki jih obišče skoraj milijon obiskovalcev. Mednarodni strokovni sejmi predstavljajo edinstveno izvozno platformo, ki ponuja le najboljše, kar domači in tuji razstavljavci v posameznih gospodarskih panogah razvijajo in proizvajajo. Sejemske predstavitve nudijo optimalne pogoje za iskanje novih poslovnih kontaktov ter izvoznih priložnosti. Sejemski prostori prav tako predstavljajo zelo priljubljen kraj za kongresno dejavnost, visoka politična srečanja, športne dogodke, festivale ali koncerte svetovnih glasbenikov.

Podrobnejše informacije