Vabilo na Gospodarski forum Izzivi in priložnosti za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Japonsko

4. oktober 2019

datum: 13.09.2019

kategorija: novice

Slika_češnja

Z namenom predstavitve razvojne usmeritve slovenskega gospodarstva v prihodnosti in s tem povezanimi možnostmi mednarodnega sodelovanja z najnaprednejšimi japonskimi gospodarskimi družbami, vabljeni na poslovni dogodek, ki je namenjen predstavitvi možnosti širjenja sodelovanja slovenskih podjetij z japonskimi.

Srečanje med predstavniki podjetij, institucij ter organizacij na področju mednarodnega gospodarsko trgovinskega sodelovanja iz obeh držav bo potekalo v petek, 4. oktobra 2019 od 9. ure dalje na Gospodarski zbornici Slovenije.

Poslovni dogodek organizirajo skupaj Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javna agencija SPIRIT Slovenija in Gospodarska zbornica Slovenije na slovenski ter Veleposlaništvo Japonske in Japonska zunanjetrgovinska agencija JETRO na japonski strani.

Uvodnega dela foruma se bodo udeležili minister g. Zdravko Počivalšek, veleposlanik Japonske g. Masaharu Yoshida ter predsednik GZS g. Boštjan Gorjup.

Poleg predstavitev slovenskega poslovnega okolja in načrtov naše države na področjih industrije, energetike, infrastrukture z logistiko, IKT panoge ter nekaterih primerov odličnega sodelovanja med partnerji obeh držav, bodo v okviru poslovnega dogodka predstavljeni tudi načrti in ideje za sodelovanje z evropskimi partnerji, kot jih predvideva japonska stran.

V popoldanskem delu srečanja bodo potekala individualna srečanja med slovenskimi in japonskimi udeleženci. 

Zainteresirana slovenska podjetja se bodo na poslovni dogodek lahko prijavila po 16. septembru, ko bo japonska stran predvidoma poslala končni seznam sodelujočih japonskih gospodarskih predstavnikov. Japonsko gospodarsko delegacijo bodo sestavljali predstavniki največjih japonskih podjetij, ki imajo svoja predstavništva v Evropi - predvsem v Nemčiji in Avstriji.

Vljudno vabljeni!

Podrobnejše informacije