Vabljeni na Dan odprtih vrat Laboratorija za farmakogenetiko!

1. 12. 2018, UL Medicinska fakulteta, Korytkova 2, Ljubljana

datum: 16.11.2018

kategorija: novice

Slika_vrata

Z Dnevom odprtih vrat Laboratorija za farmakogenetiko, ki ga organizirajo že šesto leto, od tega že petič v okviru tedna Univerze v Ljubljani, želijo s področjem personalizirane medicine in farmakogenomike ter s svojim delom in dosežki seznaniti čim širši krog ljudi: zdravnikov in drugih zdravstvenih delavcev, raziskovalcev s področja biomedicine, študentov, pa tudi bolnikov in širše javnosti. Cilj farmakogenomike v medicini je izboljšati diagnostiko, napoved poteka bolezni in učinkovitost zdravljenja pri posameznem bolniku glede na njegove genetske značilnosti. Poznavanje genetskih dejavnikov tveganja za nastanek bolezni pa omogoča, da prej odkrijemo bolj ogrožene osebe in jim s hitrejšo diagnozo omogočimo zgodnejše zdravljenje. S prilagajanjem izbire in odmerjanja zdravil ter spremljanja poteka zdravljenja posameznemu bolniku glede na njegove demografske, klinične in genetske značilnosti pa lahko izboljšamo učinkovitost zdravljenja in zmanjšamo pojav zapletov zaradi zdravljenja.

Letošnji Dan odprtih vrat je posvečen predstavitvi personalizirane medicine in preemptivnega farmakogenomskega testiranja pri nas, predstavitvi evropskega projekta Obzorja 2020 Ubiquitous Pharmacogenomics (U-PGx) in predstavitvam izkušenj sodelavcev na tem projektu. V drugem delu pa bodo predstavljene raziskovalne teme in rezultati na področju farmakogenetike nevrodegenerativnih bolezni, presnovnih motenj in raka.

Dogodek bo potekal v Srednji predavalnici Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Korytkova 2, v soboto 1. 12. 2018 s pričetkom ob 9.00 do 13.00 ure.

Vstop je prost, predhodna prijava ni potrebna. Udeleženci bodo lahko prejeli potrdilo o udeležbi.

Lepo vabljeni!

Vabilo