Seminar Italija - vaša izvozna priložnost

2. oktober 2018 ob 9.30, GZS

datum: 24.09.2018

kategorija: novice

Slika_konferenčna dvorana

Italija se s svojimi 60 milijoni prebivalcev uvršča na četrto mesto v Evropi po številu prebivalcev - takoj za Nemčijo, Francijo in Veliko Britanijo.

Podatki o blagovni menjavi naše države z zahodno sosedo pa kažejo, da se Italija stalno uvršča na drugo mesto po obsegu trgovinske menjave, takoj za Nemčijo. Tako so slovenska podjetja v prvih šestih mesecih letošnjega leta izvozila za 1,6 milijona EUR, uvozila pa za 2,2 milijona EUR blaga. Skoraj neverjetna pa je ocena, da so okoli tri četrtine gospodarsko - trgovinskega sodelovanja med Slovenijo in Italijo vezane na štiri severne italijanske pokrajine: Furlanijo - Julijsko krajino, Benečijo, Lombardijo in Emilijo Romanjo, v katerih skupaj živi manj kot četrtina vsega italijanskega prebivalstva. Na drugi strani slovenski uvoz iz teh štirih pokrajin obsega okoli dve tretjini vsega uvoza iz Italije. Ti podatki kažejo, da slovenska podjetja premalo poslujejo s preostalim delom sosednjega trga.

S ciljem, da bi predstavili trenutno gospodarsko situacijo, možnosti za vstop in načrtovane aktivnosti povezane z italijanskim trgom, konkretne izkušnje slovenskih podjetij in ostale uporabne in zanimive informacije, Gospodarska zbornica Slovenije ter SPIRIT Slovenija, javna agencija za sodelovanje z drugimi strokovnjaki na področju poslovanja z Italijo, vabijo zainteresirana podjetja na seminar Italija - vaša izvozna priložnost, ki bo potekal na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva ulica 13, Ljubljana, v torek, 2. oktobra od 9.30 naprej v Poslovni oazi v 7. nadstropju.

Udeležba na poslovnem seminarju je za udeležence brezplačna. Vašo udeležbo lahko potrdite preko elektronske prijavnice do nedelje, 30. 9. 2018. Odjave (pisno na elektronski naslov marko.jare@gzs.si) so možne do ponedeljka, 1. oktobra 2018 do 10. ure. Po izteku navedenega roka vam GZS v primeru neudeležbe zaračuna 50,00 EUR režijskih stroškov na posameznega prijavljenega udeleženca.

Vir informacije