Vabilo: konferenca o demenci ASK 2018

28. in 29. september 2018, UL Medicinska fakulteta

datum: 22.05.2018

kategorija: novice

Slika_spominčice

Spominčica - Alzheimer Slovenija vas vljudno vabi, da se udeležite 10. konference o demenci - ASK 2018, ki bo potekala 28. in 29. septembra 2018 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Konferenca bo obeležila 20. obletnico prvega psihogeriatričnega srečanja, ki ga je leta 1998 organiziral dr. Aleš Kogoj. Letošnja tema konference je Demenca - izziv sodobne družbe.

Na mednarodni konferenci ASK 2018 bodo predavali vodilni domači in tuji strokovnjaki s področja demence, ki bodo predstavili odkritja, dosežke in primere dobrih praks s področja svojega delovanja. Obravnavali bodo aktualne teme: zgodnja diagnoza, preventiva, dolgotrajna in paliativna oskrba in podporne tehnologije za ohranjanje samostojnosti oseb z demenco. Pripravili so tudi posebno sekcijo, kjer bodo osebe z demenco in njihovi svojci spregovorili o svojem soočanju z boleznijo.

Slavnostna gosta konference bosta direktorica Alzheimer's Disease International ga. Paola Barbarino in podpredsednik Alzheimer Europe dr. Charles Cherry. Poseben gost pa bo Tomaž Gržinič, predsednik Slovenske delovne skupine z demenco in član Evropske skupine oseb z demenco. Konferenca bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Zgodnja registracija poteka do 29. junija 2018.

Vljudno vabljeni in ne pozabite priti!

Podrobnejše informacije o dogodku