Delavnica Opazovanja Zemlje (ESA)

11. junij 2018 ob 8.45, velika sejna soba MGRT

datum: 14.05.2018

kategorija: novice

Slika_zemlja

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vabi na delavnico Opazovanje Zemlje, na kateri bodo predstavniki ESE (Evropske vesoljske agencije) predstavili vsebino programa, s poudarkom na postopku in pripravi prijav na rapise ESE s tega področja, možnost pa bo tudi za bilateralne razgovore s predstavniki ESE glede konkretnih vprašanj ali predlogov projektov.

Področje Opazovanja Zemlje je verjetno najbolj široko področje delovanja ESE, saj pokriva celotno verigo od priprave satelitov za opazovanje Zemlje pa do aplikacij, ki uporabljajo na ta način pridobljene podatke za reševanje vsakdanjih situacij na Zemlji. Področje tako zajema poleg načrtovanja, izgradnje satelitov ter priprave strojne in programske opreme za njihovo uporabo, tudi IT rešitve za obdelavo velikih podatkov in inovativne ideje na področju uporabe podatkov.

Delavnica se bo odvijala v veliki sejni sobi v 2. nadstropju MGRT, v ponedeljek, 11. junija 2018. Vstop je prost, potrebna je predhodna prijava na naslov mirjam.zdovc@gov.si. Ob prijavi navedite, če se boste udeležili bilateralnega sestanka. Termine bilateralnih sestankov bodo sporočili po zaprtju prijav, pri pripravi seznama bodo upoštevali vrstni red prispele prijave. Prijave so možne do 31. maja 2018, dogodek bo potekal v angleščini.

Preliminarni program:

Vabilo