Center za prenos tehnologij in inovacij vabi na vrsto dogodkov!

V sodelovanju s Centrom za prenos tehnologij in inovacij na Institutu Jožef Stefan objavljamo aktualne dogodke iz področja biotehnologije in kemije.

datum: 08.05.2018

kategorija: novice

Slika_rokovnik

Med temeljnimi nalogami Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu Jožef Stefan sta tudi popularizacija znanosti in izobraževanje na področjih, povezanih s prenosom tehnologij. V ta namen organizirajo in sodelujejo pri organizaciji številnih dogodkov in aktivnosti. Za naše bralce bodo vsak mesec pripravili izbor zanimivih dogodkov s poudarkom na bilateralnih sestankih iz področja biotehnologije in kemije.

International Conference on Bio-Based Materials, 15. in 16. maj 2018, Cologne, Nemčija

Gre za eno največjih evropskih konferenc s področja bioekonomije, ki se je udeležujejo vodilna evropska, ameriška in kitajska podjetja. Organiziran je tudi natečj za nagrado "BioBased Material of the year 2018". Več informacij najdete v letaku.

Spletna stran dogodka

GreenWin International Conferences - 4th edition, 23. in 24. maj 2018, Louvain-la-Neuve, Belgija

Konferenca GreenWin bo osredotočena na zeleno kemijo "Green Chemistry" in belo biotehnologijo "White Biotechnology". Dogodek bo namenjen deljenju znanja, razvoju novih komercialnih in tehnoloških rešitev ter sklepanju novih raziskovalno razvojnih projektov in ga bodo združevali partnerski dogodek "brokerage event", delavnice o EU projektih in konferenca.

Spletna stran dogodka

Internet of Things Week Bilbao 2018, 4. - 7. junij 2018, Bilbao, Španija

Po uspehu konference IoT v prejšnjih letih, ki se je odvila v različnih evropskih prestolnicah, je bilo za tokratno konferenco izbrano mesto Bilbao. Tokratna konferenca bo osredotočena predvsem v najnovejše trende na področju tehnologij in rešitev IoT. Dogodek bo združil najboljše eksperte, inovatorje in deležnike s poudarkom na naslednjih tematikah: nastajajoče IoT tehnologije, IoT in umetna inteligenca, IoT in pametna mesta, IoT in Big data, IoT in Industrija 4.0.

Spletna stran dogodka

EU Brokerage Event on KET in Horizon 2020, 7. junij 2018, Mainz, Nemčija

Partnerski dogodek bo namenjen predvsem sklepanju projektnih partnerstev na naslednjih področjih: nanotehnologije in napredni materiali, biotehnologija, napredna proizvodnja in procesi.

Spletna stran dogodka

Innovate&Match, 7. in 8. junij 2018, Bologna, Italija

Partnerski dogodek Innovate&Match bo potekal v okviru 13. mednarodnega sejma o industrijskem raziskovanju in kompetencah za inovacije "13th International Exhibition on Industrial Research and competences for Innovation". Dogodek združuje predstavnike široke palete industrijskih sektorjev, kot so: agroživilstvo, gradbeništvo, energetika, kreativne industrije, naravoslovne vede in zdravje, mehatronika in transport.

Splena stran dogodka

BIONNALE, 20. junij 2018, Berlin, Nemčija

Podobno kot lani bodo fokusna področja letošnjega BIONNALE 2018 biotehnologija, farmacevtska industrija in medicinske tehnologije. Ponovno bodo organizirana predavanja na različne teme s fokusnimi področji, nagrada za hitre nagovore mladih znanstvenikov - "speed lecture award" in partnerski dogodek - "brokerage event".

Spletna stran dogodka

COSM'ING, 4. - 6. julij 2018, Saint-Malo, Francija

Od leta 1998 je COSM'ING vodilni simpozij s področja razumevanja najnovejših dognanj na področju kozmetike in biotehnologije. Letos bo poudarek na naslednjih temah: bio-orodja, bio-inspiracija, bio-produkcija, biosurfaktanti, mikrobiomi in fagi.

Spletna stran dogodka

World Congress on Alternatives and Animal Use in the Life Sciences (WC11), 23. - 27. avgust 2018, Maastricht, Nizozemska

Zbirajo se prvi prispevki za naslednji svetovni kongres o alternativah in uporabi živali. Prejšnjega kongresa iz leta 2000 se je udeležilo mnogo raziskovalce v in tudi velika podjetja, kot npr. L'Oreal, P&G, Unilever itd. Na tokratnem kongresu bi organizatorji želeli pridobiti tudi čim več malih do srednje velikih podjetij in raziskovalnih organizacij.

Spletna stran dogodka

NANO 2018, 27. - 30. avgust 2018, Kijev, Ukrajina

Mednarodna konferenca o nanotehnologijah in nanomaterialih, na kateri organizirajo poletno šolo o nanomaterialih in nanotehnologijah za mlade raziskovalce.

Spletna stran dogodka

Structural Integrity, Safety and Reliability Bilateral Meetings 2018, 28. - 30. avgust 2018, Beograd, Srbija

V okviru mednarodne konference ECF "European Conference on Fracture" bodo organizirani bilateralni sestanki za sklepanje tehnoloških in poslovnih sodelovanj oz. raziskovalno razvojnih projektov.

Spletna stran dogodka

XXV EFMC International Symposium on Medicinal Chemistry, 2. - 6. september 2018, Ljubljana, Slovenija

Gre za simpozij, ki pokriva predvsem področja medicine, kot so odkrivanje novih zdravil v terapevtiki, vključno z zdravljenjem vnetnih in avtoimunskih bolezni, nalezljivih bolezni, glivičnih infekcij, kardiometabolnih bolezni, nevrodegenerativnih bolezni in onkologije. Poudarek bo na tematikah povezanih z razgradnjo beljakovin, STING potjo, kinetiko in farmakokinetiko vezave z zdravili in PET slikanju ter cepivih na osnovi ogljikovih hidratov in novih kemijskih modalitetah kot presečnim področjem kemije, biologije in eksperimentalne medicine. Poseben poudarek bo na vplivu umetne inteligence pri odkrivanju zdravil.

Spletna stran dogodka

11th International Technology Transfer Conference, 8. - 12. oktober 2018, Ljubljana, Slovenija

V okviru multikonference Information Society 2018 bo v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu "Jožef Stefan" potekala 11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij. Na konferenci bodo predvidoma obravnavane sledeče tematike: Kako lahko KET Tehnološki centri (KET TC) pomagajo posodobiti evropsko industrijsko osnovo za premik v bolj zeleno gospodarstvo in spodbuditi razvoj popolnoma novih industrij? Kako lahko KET TC pomaga premostiti evropsko "Dolino smrti"? Kako povečati s KET povezano proizvodnjo v EU in kako lahko KET TC in industrija bolje sodelujejo pri povečanju izkoriščanja patentov znotraj EU?

Spletna stran dogodka