Vabilo na seminar: Predstavitev sporazuma CETA in poslovnih priložnosti, ki jih le ta prinaša slovenskim podjetjem

10. maj 2018

datum: 03.05.2018

kategorija: novice

Slika_kanada

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo 10. maja 2018 organizira seminar z naslovom Predstavitev sporazuma CETA in poslovnih priložnosti, ki jih le ta prinaša slovenskim podjetjem.

CETA je bilateralni trgovinski sporazum med Evropsko unijo in Kanado. Smisel in namen sporazuma je čim večja odprava ovir (predvsem trgovinskih), ki omejujejo izboljšanje trgovine in investicij med partnericama. Sporazum naj bi imel pozitiven vpliv na gospodarsko rast tako v EU kot v Kanadi in zajema vsebine s področja liberalizacije trgovine z blagom in storitvami, liberalizacijo in zaščito investicij ter dostop na trg javnih naročil, carinske in trgovinske olajšave, netarifne ovire in področje sanitarnih in fitosanitarnih ukrepov, pravila o varstvu konkurence, subvencijah, medsedbojnega priznavanja poklicnih kvalifikacij, pravic intelektualne lastnine, trgovine in trajnostnega razvoja, dela in okolja ter regulativnega sodelovanja.

Seminar bo potekal v slovenskem in deloma v angleškem jeziku, in sicer v četrtek, 10. maja 2018, s pričetkom ob 11. uri v City Hotelu, Dalmatinova 15, Ljubljana.

Vsa zainteresirana podjetja so vabljena, da svojo udeležbo potrdijo preko spletne prijavnice najkasneje do torka, 8. maja 2018.

Kotizacije za udeležbo ni!

Program

Dostopne informacije: SPIRIT Slovenija: Tina Lukan, tel.: 01 530 98 26, e-mail: tina.lukan@spiritslovenia.si