Konferenca: Digitalizacija gospodarstva z uporabo vesoljskih tehnologij

16. - 21. april 2018

datum: 22.03.2018

kategorija: novice

Slika_računalniška koda

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo skupaj z javno agencijo SPIRIT Slovenija in rusko vesoljsko agencijo ROSCOSMOS organizira tridnevno znanstveno-raziskovalno in poslovno konferenco v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnik Noordunga - Noordung center v Vitanju ter v Modrem salonu GH Union v Ljubljani. Konferenca bo potekala med 16. in 21. aprilom 2018, slovenska podjetja in institucije s področja inovativnih digitalnih rešitev s poudarkom na vesoljskih tehnologijah pa se lahko prijavijo vse do 9. aprila 2018.

SPIRIT Slovenija se je odzval povabilu ruske vesoljske agencije ROSCOSMOS za sodelovanje pri pripravi in izvedbi tridnevne znanstveno - raziskovalne in poslovne konference "Digitalizacija gospodarstva z uporabo vesoljskih tehnologij". Gre za pilotni projekt Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki želi z izvedbo tovrstnega programa okrepiti sodelovanje z državnimi strukturami Ruske federacije za podporo in spodbujanje poslovanja med podjetji in institucijami obeh držav na področju razvoju digitalnega gospodarstva. Slovenija je pridružena članica evropske vesoljske agencije ESA. Ministrstvo s temi aktivnostmi povečuje možnost in priložnost za sodelovanje ter povezovanje različnih svetovnih poslovnih in znanstvenih subjektov z uporabo vesoljskih tehnologij v okviru svetovnega projekta "Novo Vesolje". Pričakujejo, da se bodo dogodka udeležili predstavniki iz različnih držav, ter si izmenjali informacije, znanja, izkušnje, dobre prakse in vzpostavili stike za morebitne prihodnje poslovne povezave v okviru skupnega razvoja digitalnega gospodarstva.

SPIRIT Slovenija vabi podjetja in institucije, ki so zainteresirana za udeležbo v programu tridnevne znanstveno - raziskovalne in poslovne konference "Digitalizacija gospodarstva z uporabo vesoljskih tehnologij", da se prijavijo najkasneje do 9. aprila 2018 na elektronski naslov tanja.drobnic@spiritslovenia.si. Podjetja morajo ob prijavi predložiti krajšo predstavitev v obliki ppt ter krajši promocijski video.

Pripravljalni sestanek za pravočasno prijavljena podjetja bo 10. aprila 2018 v prostorih SPIRIT Slovenija.

Vabilo z okvirnim programom

Vir informacije