Slovenski podjetniški sklad organizira informativne dneve razpisa P2 2018

Mladim inovativnim podjetjem s potencialom rasti nepovratna sredstva do 54.000 EUR.

datum: 07.03.2018

kategorija: novice

Slika_inovacija

Slovenski podjetniški sklad bo v prihodnjih dneh zelo aktiven na področju predstavitve razpisa P2 2018 - Spodbude za zagon inovativnih podjetij. Mladim inovativnim podjetjem s potencialom rasti bo ponudil nepovratna sredstva do 54.000,00 EUR v okviru omenjenega razpisa, ki omogoča mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom hitre rasti in kreiranje novih delovnih mest pridobitev zagonskega kapitala.

Tudi letos potekajo v okviru tega razpisa, informativni dnevi oz. Roadshowi po vsej Sloveniji.

Prvi Roadshow se bo pričel v Ljubljani v okviru večjega dogodka Forum 100 % start up. Takoj po Forumu 100 % Start up, ki ima vlogo osrednjega nacionalnega dogodka, pa se bodo od 6. do 12. marca izpeljala tudi serija petih lokalnih roadshow - dogodkov v Mariboru, Novi Gorici, Celju, Velenju in Kranju, kjer bodo udeleženci lahko dobili relevantne odgovore in nasvete glede ekipe iz lokalnih start-up skupnosti. Dogodki bodo potekali po naslednjem vrstnem redu:

Pred prijavo na razpis je priporočljivo, da se inovativna mlada podjetja prijavijo na tekmovanje Start up Slovenija 2018, kjer lahko v procesu pred-selekcije, ki se zaključi z osebno predstavitvijo idej na DEMO dnevu, pridobijo do 35 točk, ki se upoštevajo pri javnem razpisu P2 2018. Spletna prijava na tekmovanje Start up Slovenija 2018 je odprta do 20. marca.

Spobude iz razpisa P2 2018 bodo novonastalim podjetjem omogočile hitrejši in intenzivnejši razvoj produkta in izboljšanje tržnega položja. Gre za spodbudo start-upom, ki so v fazi iskanje rešitve za identificiran problem na trgu oz. razvoja prototipa in testiranja trga. Financiranje produkta P2 je nadgrajeno še z dodatnimi mentorskimi in svetovalnimi aktivnostmi, ki jih SPS start-upom zagotavlja v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija. Razpis P2 2018 bo predvidoma objavljen 16. 3. 2018.

Na razpis P2 2018 se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP), ki so razvojno naravnana ter imajo tehnološko zahtevnejši in inovativen projekt in so bila ustanovljena v obdobju od 1. 1. 2017 - 15. 3. 2018.

Vloge bodo ocenjene na podlagi sledečih meril:

Vir informacije