Vabilo k udeležbi v mednarodnem izobraževalnem programu Vodenje izvoznega poslovanja - International Trade Management (ITM) 2018

Rok prijave: 21. marec 2018

datum: 02.03.2018

kategorija: novice

Slika_izvoz

K udeležbi v programu ste vabljeni zaposleni v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetih, ki želite na področju mednarodnega poslovanja osebno in strokovno napredovati in aktivno prispevati k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Do danes se je programa ITM udeležilo že 131 podjetij, ki so v anketah po udeležbi izkazala izjemno zadovoljstvo. Prve štiri generacije udeleženih podjetij so svoj izvoz v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM v povprečju povečale za več kot 40 %. 

Udeleženci programa ITM pridobijo:

Program ITM poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Izpeljan je v obliki štirih delavnic "Passport2Export" ter petih mednarodnih seminarjev z mednarodno uveljavljenimi tujimi strokovnjaki in svetovalci.

V okviru delavnic Passport2Export udeleženci analizirajo trenutno strategijo in vizijo svojega podjetja ter motive za izvoz, opredelijo izvozne izdelke oz. storitve, kupce, potencialne trge, oblike vstopa na izbrane tuje trge, potrebne aktivnosti in finančna sredstva in na tej podlagi pripravijo podroben izvozni načrt, ki mu dodajo še prodajno predstavitev podjetja, pripravljeno po trenutnih svetovnih smernicah. Kombinacija obeh je odlična podlaga za dobro premišljen in učinkovit nastop podjetja na tujih trgih. Individualen pristop, ki ga omogoča velikost skupine, dodatno okrepijo z individualnimi konzultacijami s svetovalcema, na katerih se udeleženci osredotočijo zgolj na primer svojega podjetja.

Na mednarodnih seminarjih udeleženci pridobijo znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja s poudarkom na raziskovanju trgov, mednarodnih tržnih strategijah, kulturi v podjetju in medkulturnih razlikah, vpeljavi sprememb v podjetja ter prodajnih in pogajalskih veščinah.

Svoje znanje, izkušnje in nasvete z udeleženci bodo v programu ITM 2018 delili mednarodno priznani tuji strokovnjaki in svetovalci:

Tudi v letu 2018 je v mednarodnem programu ITM prostora za 15 slovenskih podjetij/udeležencev. Pri oblikovanju skupine udeležencev bodo stremeli k zagotovitvi čim večje interdisciplinarnosti. Program ITM ni namenjen podjetjem, ki so registrirana za svetovalno dejavnost (poslovno svetovanje). Prednost pri izbiri bodo imeli kandidati, ki prihajajo iz malih in srednje velikih podjetij z najmanj 5 zaposlenimi in z 10 do 35 % doseženega izvoza v lanskem letu ter imajo končano visokošolsko ali univerzitetno izobrazbo.

Pogoji za udeležbo:

Stroške programa (cca. 7.000,00 EUR na udeleženca) krije javna agencija SPIRIT Slovenija. Podjetje krije stroške depozita ter stroške udeležbe zaposlenega na pet dnevnem sklopu seminarjev v tuijni (letalska vozovnica ter nočitve, v okvirni skupni vrednosti 1.000,00 EUR).

Rok za prijavo je 21. marec, podrobnejše informacije o načinu prijave najdete tukaj.

Vir informacije