SRIP-i smo se predstavili bavarskim predstavnikom

S ciljem prepoznavanja možnosti skupnega prodora in nastopa na tretjih trgih so se na podbudo SVRK in Tehnološkega parka Ljubljana 12. in 13. februarja 2018 na t. i. "Industrialization Partnering Meeting" srečali predstavniki SRIP-ov in predstavnika institucij z Bavarske.

datum: 19.02.2018

kategorija: novice

Slika_skupaj

Predstavnika institucij Bayern Internation, direktor Hans - Joachim Heusler, in InSITE Bavaria, direktor Daniel Gottschald, sta na srečanju predstavila njihove aktivnosti na področju vzpostavljanja vrednostnih verig. Instituciji v tretjih državah sveta spodbujata vzpostavitev verig vrednosti v obliki novih grozdov, industrijskih parkov in univerz, v katere vključujejo tako bavarska kot tudi druga podjetja in raziskovalne institucije. Bayern International je še posebej vpet v razvojne in mednarodno naravnane kompetenčne centre, ki jih Bavarci vzpostavljajo na različnih področjih, kot so Industrija 4.0, les in hotelirstvo.

V razpravi smo predstavniki SRIP-ov predstavili strukturo, strateške usmeritve in projekte, na podlagi katerih smo identificirali področja vsebinskih povezav. Posebno pozornost smo namenili demonstracijskim projektom. Skupno je bilo identificiranih preko 20 iniciativ, na podlagi katerih se bodo gradili temelji za prodor in skupni nastop bavarskih in slovenskih akterjev na tretjih trgih.

Bavarska_Slika 1Bavarska_Slika 2Bavarska_Slika 3

Program dogodka si lahko ogledate tukaj.

Vir informacije