Japonska delegacija obiskala UL Biotehniško fakulteto

18. januar 2018

datum: 31.01.2018

kategorija: novice

Slika_obisk japonske delegacije BF 2

18. januarja 2018 je v okviru obiska v Sloveniji japonska delegacija iz področja nanotehnologij obiskala Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani. Na fakulteti so jih sprejeli prof. dr. Emil Erjavec, prodekan za znanstveno raziskovalno delo, prof. dr. Nataša Poklar Ulrih, predsednica Komisije za znanstveno raziskovalno delo, prof. dr. Damjana Drobne, vodja Skupine za nanobiologijo in toksikologijo iz Oddelka za biologijo in pomočnica direktorice Slovenskega inovacijskega stičišča, doc. dr. Iztok Dogša, soavtor članka v Nature Communications in prof. dr. Hrvoje Petković, profesor za biotehnologijo iz Oddelka za živilstvo.

V okviru japonske delegacije sta bila prisotna:

Namen obiska je bil preučitev možnosti za razvoj znanstveno-raziskovalnega sodelovanja s slovenskimi strokovnjaki in ustanovami posebej na področju nanotehnologije, zlasti mikroelektromehanskih sistemov (MEMS), ki jih je Japonska izpostavila kot eno od prioritetnih področij sodelovanja med obema državama. V tem namene je opravila to raziskovalno misijo in bo podala predloge za morebitno konkretno sodelovanje s posameznimi institucijami v slovenski znanosti. V okviru srečanja je bila predstavljena tudi Slovenska nanotehnološka platforma, ki poteka pod okriljem Slovenskega inovacijskega stičišča.

Prof. dr. Hiroyuki Akinaga je po obisku Biotehniške fakultete vzpostavil stik s Slovenskim inovacijskim stičiščem z namenom identifikacije potencialnih slovenskih partnerjev za sodelovanje na področju nanotehnologij.

Slika_obisk japonske delegacije BFSlika_obisk japonske delegacije BF 2