Partnerji v projektu Cross4Health bodo podprli preko 70 projektov majhnih in srednjih podjetij

Partnerji v evropskem projektu Cross4Health, za katerega je EU zagotovila 5 milijonov evrov, nameravajo izbrati več kot 70 inovativnih projektnih idej, ki jih bodo podprli.

datum: 27.11.2017

kategorija: novice

Logo_Cross4Health

Organizirali bodo tri velike dogodke s poudarkom na čezsektorsko sodelovanje vesolje - zdravje in energija - zdravje, prek katerih želijo pomagati pri vzpostavitvi povezav med majhnimi in srednjimi podjetji iz področij, ki se običajno ne povezujejo z majhnimi in srednjimi področji, ki so povezana z zdravjem. Te dogodke bodo predvidoma organizirali v Toulousu, Dusseldorfu in Goteburgu.

V času prvih dveh dogodkov bodo objavili dva javna poziva za zbiranje projektov. Koliko projektov bodo izbrali, bo odvisno od števila članov, ki sodelujejo pri posameznem projektu (to bo lahko med 2 in 5). Vsako majhno in srednje podjetje, ki bo sodelovalo v izbranih projektih, bo dobilo do 25  tisoč evrov finančnih sredstev in za 30 tisoč evrov inovativnih storitev.

Cross4Health bo organiziral tudi dve tekmovanji za univerzitetne študente in majhna in srednja podjetja, katerih namen je vzpostaviti možnosti, da bodo lahko visoko motivirani študenti s pomočjo majhnih in srednjih podjetij razvijali svoje inovacije, se naučili čezsektorskega sodelovanja in dela. Rezultat projekta bo zbirka inovativnih storitev, procesov in izdelkov.

Spletna stran o projektu Cross4Health

Spletna stran projekta Cross4Health

Vir informacije