Lek prejel priznanje za inovativno prakso preprečevanja bega možganov

Farmacevtska družba Lek je prejemnica priznanja za najboljšo prakso na področju razvoja zaposlenih.

datum: 17.11.2017

kategorija: novice

Spela_Bernhard_in_Samo_Ros

Nagrado so podelili na konferenci HR&M, osrednjem dogodku, ki izpostavlja aktivno sodelovanje vodstva in kadrovskih strokovnjakov za razvoj organizacije in zaposlenih. Lek je nagrado prejel za inovativen projekt Bio karierni zajtrk, s katerim so aktivno pristopili k problematiki bega možganov v tujino.

Projekt Bio karierni zajtrk je namenjen spodbujanju vračanja slovenskih strokovnjakov s področja naravoslovja, ki delajo ali študirajo v tujini, nazaj v domače okolje. Bio karierne zajtrk je v Leku doslej potekal dvakrat. V letu 2016 se je prvega zajtrka udeležilo več kot 90 strokkovnjakov, skupno pa so do danes zaposlili 15 strokovnjakov, ki bi se drugače zaradi službe preselili v tujino. "Uspešnost projekta je preprosto v tem, da smo se zavestno lotili problematike bega možganov in se odločili, da bomo pripravili dogodek izključno za Slovence v tujini. Na Bio kariernem zajtrku se jim predstavi številne možnosti, ki jih podjetje ponuja in z njimi opravijo tudi prve razgovore. V veliko zadovoljstvo jim je, da lahko vrhunskim strokovnjakov ponudijo izzive pri njih, da se z veseljem vrnejo domov. Pri projektu Bio karierni zajtrk sodelujeta tudi Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije in Društvo v tujini izobraženih Slovencev VTIS.

Samo Roš, direktor kadrov in član uprave Leka, je na konferenci poudaril, da se beg možganov v tujino da preprečiti, je pa za to treba razviti inovativne prakse, ki bodo te ljudi prepričale, da poskusijo z delom tukaj. "Strokovnjaki, ki se bodisi še izobražujejo ali že delajo v tujini, se za vrnitev v domače okolje navadno odločijo takrat, ko spoznajo, da bodo tudi doma lahko uresničili svoje strokovne ambicije. Izzivi, ki jim jih zastavljamo v visokotehnološkem farmacevtskem podjetju, so pogosto ključni argument, ki pripelje do te odločitve," je še izpostavil.

Priznanja za dobre kadrovske prakse pa so prejeli še Infinum Akademija podjetja Infinum in Komunala Brežice z merljivim povezovanjem organizacijske kulture, zavzetosti in inovativnosti zaposlenih.

Vir informacije