Stičišče sedaj tudi uradno član TIM-a!

TIM je transregionalna mreža tehnoloških parkov in inovacijskih stičišč na področju zdravja in medicine.

datum: 03.10.2017

kategorija: novice

Slika_connecting

3. oktobra 2017 je SIS EGIZ podpisal memorandum o sodelovanju s tehnološkimi parki in inovacijskimi stičišči, ki delujejo na področju ved o življenju.

Partnerji so iz Kanade (Sherbrooke Innopole), Belgije (Happy Aging Life Tech Valley), Švedske (Medicon Village), Wales-a Združenega kraljestva (Life Science Hub Wales) in Švice (Bio Alps).

TIM partnerstvo povezuje akterje iz industrije, akademskih institucij, javnega sektorja in nevladne organizacije, ki zastopajo interese pacientov, finančne institucije in javne zdravstvene in oskrbovalne ustanove. Vsem je skupno, da imajo močna univerzitetna jedra (Univerza Lund, Univerza Hasselt, Univerza Cardiff in Swansea, Univerza Sherbrooke in Univerza Basel). Partnerji želijo:

Platforma predstavlja odlično priložnost za predstavitev aktivnosti SRIP-a Zdravje - medicina in članov SIS EGIZ v Evropi in širše, saj vsak od članov na letni ravni organizira najmanj eno specializirano globalno konferenco, člani pa promovirajo tudi dosežke TIM partnerjev ob aktivnostih, ki jih izvajajo na tretjih trgih kot so Kitajska, Rusija, Indija, Japonska, ZDA, južna in srednja Amerika ter Kanada.

Med aktivnostmi partnerstva, ki jih lahko koristijo člani SRIP-a Zdravje - medicina in SIS EGIZ je tudi "soft landing" program partnerjev (financiranje raziskav, krajše izmenjave strokovnjakov, iskanje poslovnih in raziskovalnih partnerjev - "matchmaking" iz vrhunskih in najbolj prodornih institutov, podjetij in organizacij, ugoden najem poslovnih prostorov in raziskovalne infrastrukture, "test beds", kroženje možganov) in številne druge ugodnosti in priložnosti.

Sodelovanje v partnerstu TIM bo slovenskim članom predvsem omogočilo pospešeno in odločnejše vstopanje na tuje trge in tako pomembno prispevalo k uvajanju potrebnih sistemskih in organizacijskih sprememb ter poslovnih praks na področju zdravja in medicine. TIM partnerstvo je hkrati pomemben korak v smeri izgradnje evropskega "superclustra" na področju zdravja in medicine, katerega del je od sedaj tudi SIS EGIZ.

Partnerstvo ima tehnični sekretariat na Švedskem (Multihelix a.b.). Predstavnika sekretariata sta se v Sloveniji mudila letos aprila, ko ju je SIS EGIZ tudi toplo sprejel skupaj s koordinatorji vertikal SRIP-a Zdravje - medicina.

TIM cluster_slika 2TIM_Signature_MOUOfficial_Signature_MOUTIM_slika 2TIM_Slika 1