Pričetek Festivala za tretje življenjsko obdobje

Pod okriljem treh soorganizatorjev, Zveze društev upokojencev Slovenije, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter družbo Proevent, se je včeraj odprl že 17. Festival za tretje življensko obdobje.

datum: 27.09.2017

kategorija: novice

Slika 6_F3ŽO

V okviru festivala se bo zvrstila vrsta dogodkov namenjenih strokovni in širši javnosti. Slovensko inovacijsko stičišče se je enega izmed njih, otvoritvene okrogle mize udeležilo v vlogi koordinatorja SRIP Zdravje - medicina. Okrogla miza je nosila naslov "Predstavitev krovnih strategij, ki vključujejo izzive dolgožive družbe, memorandum ZDUS za leto 2018 ter strategijo MIPAA LIZBONA", ki je potekala pod vodstvom Mije Pukl, podpredsednice ZDUS.

Program dogodkov

Naj pri tem spomnimo, da je bila letos v javno obravnavo podana Strategija dolgožive družbe, na katero je Stičišče kot koordinator SRIP Zdravje - medicina s pomočjo svojih članov podal svoje pripombe in dopolnitve, ki so bile v veliki meri upoštevane. Različica Strategije dolgožive družbe z upoštevanimi popravki je bila na Vladi sprejeta 20. 7. 2017 in si jo lahko preberete tukaj.

Slika 1_F3ŽOSlika 4_F3ŽOSlika 5_F3ŽOSlika 6_F3ŽOSlika 8_F3ŽO