Vabilo Rapid Reaction Technology Office za sodelovanje podjetij z novimi tehnologijami

Rapid Reaction Technology Office (RRTO), ki deluje znotraj Ministrstvo za obrambo (DoD), vabi slovenska podjetja, ki razvijajo nove napredne tehnologije, k sodelovanju z njihovo Developmental Test, Evaluation and Prototyping (DTEP).

datum: 10.04.2020

kategorija: novice

Slika_tehnologija

RRTO bo v sodelovanju z DTEP poleti 2020 organiziralo srečanje z inovativnimi podjetji, ki imajo možnost, da se uvrstijo na ožjo listo, ki omogoča, da proizvode v obliki kratkih tehničnih prezentacij predstavijo predstavnikom ameriških vladnih institucij. Izbrana podjetja imajo možnost, da so izbrana za pilotni prototyping, demonstracijo ali poizkus njihovih najbolj zanimivih rešitev. Podrobnosti so dostopne tukaj.

Iščejo podjetja z visoko inovativnimi tehnologijami, ki imajo možnost, da zagotovijo nove, revolucionarne zmogljivosti, ki bi pomenile prednost pred nasprotniki in zapolnile vrzeli v potrebah kritičnih misij do leta 2028.

Rešitve naj bi prihajale s strani notranjih oddelkov za R&D v podjetjih ali drugih razvojnih institucij ter so primerne za dokončni razvoj skozi financiranje prototipinga preko DoD, vendar pa ne dovolj razvite, da bi bile že primerne za prodajo. Rešitve naj bi bile na stopnjo TRL 3 ali TRL 4. Prototipni razvoj za izbrane tehnologije bo imel cilj razvoja do ravni TRL 6. Za sodelovanje bo potreben podpis tranzicijskega sporazuma z zainteresirano službo ali DoD, ki jih bo sponzorirala DTEP.

Področja, ki jih zanimajo, so namenoma široko zastavljena, da lahko podjetja predložijo svoje najbolj zanimive in inovativne tehnologije.

Področja modernizacije DoD, ki jih zanimajo:

Dodatna področja, ki bi jih zanimala (v angleščini zaradi specializiranih tehnoloških izrazov):

Zainteresirana podjetja in institucije lahko nezaupno prijavo posredujejo na RRTO Innovation preko elektronske pošte na naslov osd.pentagon.ousd-atl.mbx.rrto-innovation@mail.mil. Dovoljena je le ena prijava na podjetje ali na eno ključno področje v. velikem podjetju. Vse prijave morajo biti v obliki teksta, priloge niso dovoljene.

Prijava mora vsebovati:

Čeprav mora biti kratek opis brez stopnje zaupnosti, je DTEP zainteresiran tudi za zaupne tehnologije. Zaupni briefingi in pogovori bodo lahko opravljeni po tem, če bi bila prijava izbrana za Solutions Meeting.

Rok za prijavo: do 30. 4. 2020 do 17.00 EDT.

Prijava še ne pomeni, da bo prijavitelj povabljen na Solutions Meeting ali da je financiranje že zagotovljeno. Izbrano podjetje mora samo kriti stroške udeležbe na Solutions Meeting v Virginiji.

Slovenija in ZDA sicer še nimata podpisanega Master Information Exchange Agreement (MIEA), vendar menijo, da to ne vpliva na sodelovanje slovenskih podjetij. Glede na to, da gre za tehnologije, ki se lahko uporabljajo tudi (oz. predvsem za vojaške namene), je potrebno upoštevati tudi pravila glede dvojne rabe blaga in storitev.

Vir informacije