Konferenca VR/AR tehnologije

Tehnološki park Ljubljana v četrtek, 21. marca 2019, vabi na prvo slovensko konferenco, posvečeno VR/AR tehnologijam ter otvoritev VR/AR/MR laboratorija za vse navdušence tehnologij prihodnosti!

datum: 15.03.2019

kategorija: novice

Slika_virtualno

Po ocenah svetovnih tehnoloških analitikov bo virtualna in obogatena resničnost v bližnji prihodnosti predstavljala to, kar trenutno pomeni spletna stran za podjetja. Rešitve s tega področja že sedaj dosegajo več milijard EUR letnega prometa, do leta 2020 pa naj bi se po projekcijah v panogi obrnilo že več kot 120 milijard EUR.

V laboratoriju vas bodo strokovnjaki, študentje in start-upi seznanili z najnovejšimi tehnologijami ter poskrbeli za testiranje in razvoj idej s področja virtualne in obogatene resničnosti. Laboratorij bo predstavljal stičišče za slovenske VR/AR tehnologije in bo vključeval vse akterje s tega področjka. Vzpostavili bodo povezavo med fakultetami, raziskovalnimi organizacijami, podjetji in ostalo javnostjo, ki deluje v smeri razvoja te tehnologije.

VR/AR LAB bo podjetjem omogočal razvoj produktov in idej s področja virtualne in obogatene resničnosti. Poleg potrebne infrastrukture in opreme laboratorija, bo podjetjem na voljo tudi mentorska pomoč priznanih strokovnjakov.

Otvoritev laboratorija bo potekala v četrtek, 21. marca 2019 ob 11.30 uri v Tehnološkem parku Ljubljana (3. nadstropje stavbe C2, Tehnološki park 20).

Prva slovenska VR/AR konferenca bo potekala v četrtek, 21. marca 2019 med 9. in 17. uro v Tehnološkem parku Ljubljana (pritličje stavbe B, Tehnološki park 19). 

Na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah bodo nastopili največji strokovnjaki in eksperti s področja virtualne in obogatene resničnosti v Sloveniji.

Konferenca bo:

Celoten program je na voljo tukaj.

Udeležba na konferenci in preizkus novih tehnologij v VR/AR laboratoriju sta brezplačna, vendar se je potrebno predhodno prijaviti na spletni povezavi.