Zadnji delavnici v okviru projekta LIFE Krepitev zmogljivosti

4. in 16. april 2019

datum: 21.03.2019

kategorija: novice

Slika_trava

Ekipa projekta LIFE Krepitev zmogljivosti bo na voljo samo še do konca meseca junija. V tem času bosta v sklopu projekta organizirani zadnji dve delavnici. Prva delavnica z naslovom LIFE onkraj OBZORJA bo potekala 4. aprila 2019 na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, druga, LIFE podrobna delavnica 2019 pa bo potekala 16. aprila 2019 v Kongresnem centru Brdo.

1. LIFE onkraj OBZORJA

Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport organizirata predstevitev dveh evropskih finančnih mehanizmov, programa LIFE in Obzorja 2020. Dogodek bo potekal 4. aprila 2019 s pričetkom ob 10.30 na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana - sejna soba v pritličju).

Glavni cilj dogodka je prikazati sinergije programov LIFE in Obzorja 2020 pri doseganju ciljev okoljske politike, programov in strategij ter povečati absorpcijsko sposobnost za koriščenje teh virov v Sloveniji. Dogodka se bo udeležil dr. Patrik Kolar, vodja oddelka B Izvajalske agencije za mala in srednja podjetja (EASME), odgovornega za izvajanje obeh finančnih mehanizmov. Praktične izkušnje z izvajanjem projektov, ki so financirani iz obeh finančnih mehanizmov, bodo z vami delili predstavniki več različnih projektov, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine.

Vabilo in program sta na voljo tukaj in na spletni strani dogodka.

2. LIFE podrobna delavnica 2019

V pomoč prijaviteljem pri pridobivanju nepovratnih sredstev programa LIFE organizira Ministrstvo za okolje in prostor LIFE podrobno delavnico, ki bo potekala 16. aprila 2019 od 8.30 dalje v Kongresnem centru Brdo (Predoslje 39, 4000 Kranj).

Delavnica je namenjena vsem, ki želite v letošnjem letu prijaviti projekt za sofinanciranje iz programa LIFE, saj bo predstavljen razpis programa LIFE za leto 2019, ki bo 4. aprila 2019 objavljen na spletni strani programa LIFE. Program delavnice je sestavljen iz dveh sklopov. V prvem sklopu bodo predstavili novosti razpisa, izkušnje prijaviteljev o snovanju in pripravi projekta ter pogled monitorja projekta na pripravo in izvajanje projektov. V drugem delu se boste razdelili po področjih (Narava, Okolje in Podnebni ukrepi) in si podrobneje ogledali pomembnejše sklope za posamezno področje.

Vabilo in program sta na voljo tukaj in na spletni strani.

Obe delavnici sta organizirani v sklopu projekta LIFE Krepitev zmogljivosti.

Za dodatna vprašanja vam je ekipa na voljo na life.mop@gov.si ali na 01 478 7000.