Nagrade RegioStars za najbolj originalne in inovativne projekte s področja regionalnega razvoja

Rok za oddajo prijav je 9. maj 2019.

datum: 26.02.2019

kategorija: novice

Slika_zvezde

Evropska komisija je 19. februarja objavila razpis za Nagrade RegioStars za leto 2019. Nagrade RegioStars so priznanje za najbolj originalne in inovativne projekte s področja regionalnega razvoja - dobre prakse, ki so navdih in vzgled drugim regijam.

Evropska komisija vsako leto, tokrat že dvanajsto zapored, nagradi sofinancirane projekte, ki jih odlikujeta odličnost in nov pristop k spodbujanju regionalega razvoja. Ti projekti so, kot dobre prakse, navdih in zgled drugim regijam, postavljeni v središče vseevropske komunikacijske kampanje. 

Nagrade Regiostars se podeljujejo najboljšim projektom v petih tematskih kategorijah: pametna, trajnostna in vključujoča rast, razvoj mest in tematsko področje leta. V letu 2019 bodo te nagrade podeljene najboljšim projektom s petih področij, ki so ključnega pomena za prihodnost regionalne politike EU, in sicer:

Strokovna komisija bo ocenila prispele predloge projektov in izbrala zmagovalca v vsaki kategoriji. Tudi javnost bo lahko med prispelimi predlogi izbrala svojega zmagovalca. Nagrado po izboru občinstva bo prejel prejemnik največjega števila glasov v okviru spletnega glasovanja.

Prijave so odprte do 9. maja 2019.

Besedilo razpisa najdete na spletni strani Komisije.