Zdravje, medicina, krožna ekonomija - izmenjava strokovnih mnenj na mednarodnem srečanju v Ljubljani

8. - 10. oktober 2018, Ljubljana

datum: 02.08.2018

kategorija: novice

Slika_puzzli

Podjetniki in raziskovalci vabljeni na mednarodno srečanje "TIM Expertise Exchange!"

V ponedeljek, 8. 10. 2018 SRIP Zdravje - medicina organizira mednarodno strokovno srečanje z naslovom "TIM Expertise Exchange". Dogodek bo potekal v Tehnološkem parku v Ljubljani. Pričakujemo udeležence iz Kanade, Belgije, Avstrije, Hrvaške, Švedske in Slovenije, pri čemer udeleženci prihajajo iz različnih institucij in zastopajo mrežo podjetij in raziskovalnih organizacij. 

Tehnološki parki, ki se bodo predstavili na dogodku, so: 

Dogodek je namenjen vsem zainteresiranim, ki delujejo na področju življenjskih znanosti, farmacevtike, medicinskih izdelkov, krožnega gospodarstva in želijo vzpostaviti oziroma okrepiti sodelovanje z navedenimi trgi. Priložnost bo tako za nova partnerstva na raziskovalno razvojnih projektih, kot tudi za vzpostavitev novih prodajnih poti za že obstoječe izdelke oziroma storitve na teh trgih.

Celoten program dogodka je dostopen tukaj. Vljudno vabljeni k udeležbi!

Predstavitvena brošura članov SRIP-a Zdravje - medicina

Zakaj TIM Expert Exchange?

Natanko leto dni nazaj je Stičišče podpisalo memorandum o sodelovanju s tehnološkimi parki in inovacijskimi stičišči, ki delujejo na področju ved o življenju, med drugimi so vključeni tudi zgoraj našteti, ki se bodo prihajajočega dogodka udeležili. TIM partnerstvo tako povezuje akterje iz industrije, akademskih institucij, javnega sektorja in nevladne organizacije, ki zastopajo interese pacientov, finančne institucije in javne zdravstvene in oskrbovalne ustanove. Vsem pa je skupno, da imajo v svojih skupnostih močna univerzitetna jedra.

Partnerji si želimo in si prizadevamo:

Platforma predstavlja odlično priložnost za predstavitev aktivnosti SRIP-a Zdravje - medicina in članov SIS EGIZ v Evropi in širše. Med aktivnostmi partnerstva, ki jih lahko naši člani koristijo, je tudi "soft landing" program partnerjev (financiranje raziskav, krajše izmenjave strokovnjakov, iskanje poslovnih in raziskovalnih partnerjev - "matchmaking" iz vrhunskih in najbolj prodornih institutov, podjetij in organizacij, ugoden najem poslovnih prostorov in raziskovalne infrastrukture, "test beds", kroženje možganov) in številne druge ugodnosti in priložnosti.