Arabski trg zdravstvene oskrbe predstavlja priložnost za slovenska podjetja

SPIRIT Slovenija tudi letos nadaljuje s skupinskimi predstavitvami slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini. Tako je pred kratkim na pobudo slovenskih podjetij prvič organiziral skupni nastop na sejmu ARAB HEALTH 2018 v Dubaju v Združenih arabskih emiratov, ki velja za največji specializirani sejem medicinske opreme, medicinskih pripomočkov, zdravil in zdravstvenih storitev na arabskem polotoku.

datum: 12.02.2018

kategorija: novice

Slika_dubaj

Združeni arabski emirati so drugo največje gospodarstvo v arabskem svetu, takoj za Savdsko Arabijo, in veljajo za poslovni, finančni, trgovski, transportni in turistični center regije. Obenem pa predstavljajo odlično izhodiščno točko za dostop do večine Bližnjega in Srednjega vzhoda ter vzhodne Afrike - preko 75 % blaga, ki pride v emirate, nadaljuje pot na te trge.

Po nekaterih ocenah naj bi se iz ZAE doseglo približno milijardo in pol potencialnih potrošnikov. Njihovo gospodarstvo je močno, raznoliko in raste. Z visokim standardom in kupno močjo Združeni arabski emirati postajajo pravi magnet za mednarodne ustanove in podjetja s področja zdravstva, tako je tam opazen očiten porast najpomembnejših mednarodnih ustanov s področja zdravstva. To velja pripisati predvsem visokim cenam in povečanemu povpraševanju po zdravstvenih izdelkih, saj so denimo cene tovrstnih izdelkov in storitev na tem trgu v povprečju kar za četrtino višje od cen v EU.

Sejem ARAB HEALTH, na katerem je svoje izdelke in storitve s področja medicine in medicinske opreme predstavljalo več kot 4200 razstavljavcev, je potekal med 29. januarjem in 1. februarjem 2018, organizatorji pa so zabeležili preko 103.000 obiskovalcev iz več kot 150 držav. Na slovenskem razstavnem prostoru se je predstavilo sedem slovenskih podjetij: Comtrade, d.o.o., Domel, d.o.o., Eurotronik Kranj, d.o.o., Iskra Medical d.o.o., Kinestica, d.o.o., Koval, d.o.o. in Mesi, d.o.o. Podjetja so udeležbo na sejmu ocenila kot dobro priložnost za predstavitev svojih izdelkov in storitev, navezovanje poslovnih stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji in tudi preverjanje konkurence ter najnovejših tehnologij na področju zdravstvene oskrbe.

Kaj so udeleženci povedali o dogodku? Preberite tukaj.

Vir informacije