OPEN DOORS konferenca o delitveni ekonomiji

14. februar 2018, Kino Šiška - Center urbane kulture

datum: 05.02.2018

kategorija: novice

Slika_odprta vrata

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. skupaj z Javnim zavodom Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana vabi na OPEN DOORS konferenco o delitveni ekonomiji.

Tehnološki park Ljubljana d.o.o. je slovenski partner transnacionalnega projekta openDOORS (financiranega iz programa Interreg Mediteran). Cilj projekta, ki ga razvija skupaj z Javnim zavodom Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana, je vzpostaviti učinkovito mednarodno mrežo akterjev, ki bodo spodbujali razvoj področja delitvene ekonomije in njenega prepoznavanja kot spodbujevalca regionalnega in lokalnega razvoja.

Delitvena (sharing) ekonomija je nov družbeno-ekonomski / socialno-ekonomski sistem s ključnimi atributi, kot na primer: skupna uporaba, menjava, izmenjava, kolektivno nakupovanje, skupna potrošnja, deljeno lastništvo, delitev istih vrednot ter črpanje iz množice, odprtih virov in dostopnih podatkov. Na pobudo uporabnikov, organizacij in podjetij se kot spontan odgovor na globalno krizo in kot rešitev na teritorialne infrastrukturne pomanjkljivosti širi po vsem svetu. Evropska komisija njen dolgoročni potencial ocenjuje že na več kot 500 milijard EUR, medtem kot naj bi vrednost delitvene ekonomije do 2020 na Kitajskem dosegla že več kot 10 % BDP, v njej pa naj bi bilo zaposlenih več kot 5,5 % delovno aktivnega prebivalstva.

Tudi v Sloveniji se delitvena ekonomija vse bolj pospešeno razvija, hkrati pa je za njeno večjo razpršenost potrebna integracija z državnimi regulativami, zato je smotrno, da to postane ena prednostnih nalog vseh deležnikov v prihodnosti.

Na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah bodo različni strokovnjaki in eksperti iz vse Slovenije in tujine osvetlili prednosti in izzive s področja delitvene ekonomije.

Konferenca bo:

Program konference, prijavnica in več informacij o investicijskem forumu je na voljo tukaj.

Udeležba na konferenci in forumu je brezplačna, vključno z organiziranim kosilom.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami. Prijave so odprte do 12. 2. 2018.

Vir informacije