Konferenca: Nova rast skozi pametno specializacijo

12. december 2017

datum: 07.12.2017

kategorija: novice

Slika_konferenčna dvorana

Kaj? Konferenca Priložnost za rast in sodelovanje R&I deležnikov v S3 evropskem tematskem partnerstvu in Vanguard iniciativi

Kje? Stavba B Tehnološkega parka Ljubljana

Kdaj? 12. december 2017, od 7.30 do 18. ure

Na konferenci, ki poteka v soorganizaciji Tehnološkega parka Ljubljana, Ministrstva za izobraževanja, znanost in šport, Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologij, bodo na različnih panelih, delavnicah in okroglih mizah z vidnejšimi strokovnjaki in eksperti s področja inovativnih ekosistemov, pilotskih tovarn in digitalizacije iz Slovenije in tujine obravnavali naslednja področja:

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo so 22. 11. 2017 pristopili k podpisu Milanske deklaracije, s tem pa je Slovenija postala polnopravna članica Vanguard iniciative.

Tehnološki park Ljubljana je partner mednarodnih projektov GREENOMED, programa Interreg Mediteran in SMART-SPACE, programa Interreg za območje Alp. GREENOMED - Sredozemsko čezregionalno sodelovanje s fokusom na inovacijah in zeleni proizvodnjo, je osredotočeno na prenos izkušenj, pridobljenih skozi Vanguard iniciativo ter nadaljnjo širitev ter pobude na nove evropske regije, zlasti na področju zelene proizvodnje.

Projekt SMART-SPACE - pametna proizvodnja za mala in srednje velika podjetja v območju Alp, se osredotoča na oblikovanje transnacionalnega pametnega vozlišča za digitalne inovacije in ustvarjanje orodij za mala in srednje velika podjetja, oblikovalce politik in posrednike, s ciljem povečanja pametnih proizvodnih procesov. 

Tematski dogodek bo potekal v angleškem jeziku, mentorstva in svetovanje za podjetja pa deloma v slovenskem jeziku. Udeležba na dogodku je brezplačna, vključno z organiziranimi kosili.

Program in več informacij o tematskem dogodku lahko najdete tukaj, prijavica na dogodek je na voljo tukaj.