Dan informacijske varnosti

8. november 2017

datum: 18.10.2017

kategorija: novice

Slika_Cyber Security

Lansko leto je Evropska unija sprejela direktivo o ukrepih za visoko skupno raven varnosti omrežij in informacijskih sistemov (Direktiva NIS), katere namen je povečati raven informacijske varnosti v EU. Na podlagi te direktive se v Sloveniji pripravlja Zakon o informacijski varnosti, ki bo prvič celovito uredil področje informacijske varnosti pri nas.

Institut Jožef Stefan v sodelovanju z nacionalnim odzivnim centrom SI-CERT (Arnes) 8. novembra 2017 v Tehnološkem parku Ljubljana organizira konferenco Dan informacijske varnosti. 

Dopoldanski del konference je namenjen javni upravi in upravljavcem kritične infrastrukture. V tem delu bodo strokovnjaki udeležencem najprej predsetavili pregled aktualnih informacijo-varnostnih groženj, sledila pa bodo praktično usmerjena predavanja o varnosti mobilnih komunikacij, varnosti kritične infrastrukture, sodobnih kriptografskih postopkih pri varovanju informacij in predstavitev primera analize varnosti v enem izmed slovenskih podjetij.

V popoldanskem delu bo najprej predstavljen osnutek Zakona o informacijski varnosti, sledila pa bo okrogla miza o rešitvah, ki jih prinaša zakon, ter javno-zasebnem partnerstvu na področju informacijske varnosti. Dejstvo je, da država nima dovolj lastnih zmogljivosti na tem področju, zato je za dosego skupnega cilja zagotavljanja visoke stopnje informacijske varnosti v Sloveniji potrebno vzajemno delovanje države, zasebnega sektorja in javnih institucij.

Konferenca bo potekala v stavbi B Tehnološkega parka. Udeležba na konferenci je brezplačna, potrebna pa je predhodna registracija, ki je odprta do zasedbe prostih mest.

Program