Udeležba SIS EGIZ na MOS 2017

Slovensko inovacijsko stičišče je že drugo leto zapored sponzorsko podprlo izvedbo "Stičišča znanosti in gospodarstva" v okviru Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju.

datum: 27.09.2017

kategorija: novice

MOS 2017_Slika 1

Na Stičišču znanosti in gospodarstva so bile  predstavljene vrhunske tehnologije iz različnih področij kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, IT, bionika, biomimetika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo. Poudarek je bil  na predstavitvi novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij, novodobnih poklicih in sodobnih izobraževalnih programih. Predstavljenih je bilo več kot 40 visokotehnoloških inovacij.

Letošnje stičišče je bilo usmerjeno predvsem na področje mikro, bio in nanotehnologij, ter vesoljskih tehnologij. Velik poudarek je bil tudi na razvoju bionike, aplikativnosti nanotehnologij, razvoju prvega slovenskega nanosatelita, (ki je v zaključni fazi) in ga razvijata podjetje SkyLabs in FERI – Univerza v Mariboru, izzivih pametnih tekstilij, energetike, (sodobno IR ogrevanje) in drugo. Predstavljeni so bili tudi novi izzivi za shranjevanje toplote, vodikova celica, razvoj elektro in nanoelektrokalorikov kot materialov za grelno hladilne naprave naslednje generacije in drugo. Celovito je bil predstavljen razvojni koncept bionskega človeka za izobraževalne namene bodočih inženirjev bionike ter razvoj bionskih protez, vsadkov, vmesnikov, in podpornih tehnologij sodobne medicine.

Poleg zastopanosti v okviru "Stičišča znanosti in gospodarstva" je SIS EGIZ svoje barve zastopal tudi v vlogi koordinatorja SRIP Zdravje - medicina.

Poročilo o dogodku

MOS 2017_Slika 1MOS 2017_Slika 2MOS 2017_Slika 3MOS 2017_Slika 4MOS 2017_Slika 5MOS 2017_Slika 6MOS 2017_Slika 7